Het Preekfestival begint met een plenaire bijeenkomst van 10.30 - 11.30 uur, in de St. Joriskerk in Amersfoort.

Daarna vindt de eerste ronde workshops plaats, in de kerken en kapellen in de Amersfoortse binnenstad, op loopafstand van elkaar.

Workshop ronde 1: 11.45 - 12.45 uur

Na de lunch zijn er ’s middags 3 rondes met workshops.

Workshop ronde 2: 14.00 - 15.00 uur

Workshop ronde 3: 15.15 - 16.15 uur

Workshop ronde 4: 16.30 - 17.30 uur

Slotbijeenkomst: 19.30 - 21.00 uur, St. Joriskerk, Amersfoort.

Binnenkort verschijnt op deze site een gedetailleerd overzicht van de programma’s, zodat u alvast uw selectie voor de dag kunt maken. Momenteel worden diverse thema’s nader uitgewerkt. We lichten alvast een tipje op van het uitgebreide aanbod:

Mission shaped preaching - Prediking en de spiritualiteit van de predikant - Prediking en cultuur – Preken die jongeren raken – Mijn eerste jaren in de pastorie - Profetische prediking – Het fenomeen ‘stadsdominees’ – Taalgebruik in missionaire preken - Theologie en verbeelding in preek – Preek en retorica – Prediking in een dorpsgemeente – Prediking en sacramenten – Preken in een migrantenkerk – Prediking als gemeenteopbouw - Opleiding en prediking – Wat doet het ambt met je? – Bevinding in de preek – Prediking als een gooi naar de ziel – Feedback op de preek - Theologiseren met kinderen – Ervaring aan het woord – Performance van de preek – Storytelling, etc.etc.
In de wandelgangen is een fringeprogramma, met stand-up bijdragen, gesproken columns, etc.
Day
Hour
Minute
Second